تمام پرونده‌های قصاص در دادگستری تهران بازبینی می‌شوند

رئیس‌کل دادگستری استان تهران با توجه به تاکیدات رئیس قوه قضاییه نسبت به تعیین تکلیف محکومان قدیمی پرونده‌های قصاص گفت: در دادگستری تهران در حال پالایش و بازبینی تمام پرونده‌های مرتبط با قصاص هستیم.

به گزارش مشرق، علی القاصی مهر، رئیس‌کل دادگستری استان تهران ، در رابطه با تاکیدات رئیس قضاییه نسبت به تعیین تکلیف محکومان قدیمی پرونده‌های قصاص، اظهار کرد: در دادگستری تهران در حال پالایش و بازبینی تمام پرونده‌های مرتبط با قصاص هستیم.

بیشتر بخوانید:

بازدید شبانه دادستان تهران از دادسرای ناحیه ۱۶

وی با بیان اینکه به دنبال اخذ رضایت در پرونده‌های قصاص از اولیای دم هستیم، گفت: دسته‌ای از پرونده‌های قصاص که معطل‌مانده‌اند، مشمول ماده ۴۲۹ می‌شوند. در این پرونده‌ها اولیای دم حکم قصاص را اجرا نمی‌کنند و یا حاضر به پرداخت تفاضل دیه نیستند و مقتول را در وضعیت نامشخص رها کرده‌اند. در این پرونده‌ها فرصتی به اولیای دم داده می‌شود که پرونده را سریع‌تر تعیین تکلیف کنند.

رئیس‌کل دادگستری تهران بیان کرد: در این نوع پرونده‌ها اگر متهم پرونده در زندان بلاتکلیف مانده باشد به دادگاه اعلام می‌کنیم که موافقت کند تا فرد با وثیقه آزاد شود.

القاصی‌مهر ادامه داد: مواردی هم وجود دارد که دسترسی به اولیای دم پرونده وجود ندارد. به‌عنوان‌مثال اولیای دم در کشور حضور نداشته باشند. در این موارد مقررشده دادگاه اقدامات لازم را برای دسترسی به اولیای دم و تعیین تکلیف پرونده انجام دهد.

وی در خصوص اقدامات دادگستری تهران برای کاهش اطاله دادرسی تا پایان سال گفت: برنامه عملیاتی را در این زمینه به تمام شعب استان ابلاغ کرده‌ایم و همه همکاران قضایی در سراسر استان در تلاش هستند تا مدت‌زمان رسیدگی به پرونده‌ها کاهش پیدا کند. امیدواریم با همکاری نیروی‌ها سرعت رسیدگی به پرونده‌ها را افزایش دهیم تا بخشی از پرونده‌ها تا پایان سال بسته شوند.

رئیس‌کل دادگستری تهران در رابطه با عدم پاسخگویی دستگاه‌ها و نهادها به استعلام‌های قضایی گفت: اگر دستگاهی به استعلام‌های دادگاه‌ها پاسخ ندهند به معنی استنکاف از دستور قضایی است و مشمول ماده ۵۷۶ قانون تعزیرات می‌شوند و دستور تعقیب کیفری برای آنها صادر خواهد شد.

گفتنی است؛ رئیس دستگاه قضا در نشست شورای عالی قوه قضاییه که ۱۳ دی ماه برگزار شد به دادستان کل کشور مأموریت داد با همکاری سازمان زندان‌ها و شورای حل اختلاف حداکثر تا پایان سال جاری، نسبت به تعیین تکلیف محکومان قدیمی پرونده‌های قصاص که در مواردی حتی بیش از سه دهه هست در زندان به سر می‌برند، اقدام کند.

منبع: میزان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
    0 0
    یعنی میخوان روزنه ای پیداکنن حکم بنفع قاتل برگرده. اخه چرا اصراردارن کمک کنن به کسانی ک قتل کردن؟؟ بجزاینکه میخوان یه سنگی بزارن جلوی پای خانواده مقتول چه چیزدیگه ای میشه اسم این کارو گذاشت؟ من قاتل داداشم رابچشم خودم دیدم الان امدن بعداز10سال میگن قاتل ینفردیگست اگه اینه منظور ازبازبینی پرونده ک بگم الحق ک ظلمی هست درحق خانوادهای مقتول بااینهمه خرج وهزینه دادگاه برای خانواده مقتولین چرا همش بفکرقاتلن حتی یدرصدم بفکرمقتولین نیست ماشخصا200الی 300میلیون هزینه کردیم برای وکیل وبقیه چیزا این انصافه؟؟؟ صدامون بکجابرسونیم پرونده هاراخراب نکنیدبه ناحق
  • Shiraz IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
    0 0
    مشرق هیچوقت نظری ک حتی یدرصدهم مخالف نظرشماباشه نشرنمیدید. متاسفم . نوشته بودم چرا بازبینی برای قاتل؟ مثل قاتل برادرمن که باچشم خودمون دیدمیش امادادگاه به ناحق یکی دیگه رومعرفی کرده قاتل اخه این چه عدالتیه وباچه حقی تونسن جای قاتل راتغییربدن؟ کلی هزینه کردیم ازوکیل ودادگاه ان بازبینی پرونده ک میگن اصلابه فکرخانواده مقتولین نیستن ک هرجلسه دادگاه چقدرهزینه بره براشون خصوصااگه روستاباشن بخوان باشهودو وکیل وبقیه برن دادگاه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس